50% splněno, těžko říct zda to bude stačit

06.03.2016 17:40
Dnes nás ve Frýdlantu čekaly jen dva zápasy, nejdříve s papírově slabší Starou Bělou a pak s Palkovicemi, na které jsme si docela věřili.  Výjimečně jsme se s předstihem poskládali do dvou kompletních lajn ve složené Jirušek, Lehner, Maršál, Kokošínský, Kryštof a Lukáš. O dobré umístění v tabulce brankářů přijel bojovat Kloza.

 

FS Petřvald x Stará Bělá - 13:6 (7:2, 6:4)

Goly: Jirušek 3x, Kryštof 3x, Kokošínský 2x, Maršálek 2x, Lehner 2x, Lukáš 2x

Nástup nebyl vůbec špatný. Soupeři jsme diktovali tempo a v podstatě jsme neustále tlačili na bránu. Už to nejsou ty zápasy s předchozích let a na podobné soupeře prostě máme. Do poločasu jsme tak drželi jasnou převahu a mohlo nás jen mrzet, že jsme nepomohli brankáři, který se snažil o lepší skóre.

Do druhé části jsme si dali jasný cíl navýšit náskok, abychom měli pozitivní bilanci, která může rozhodnout o konečném pořadí. Bohužel jsme však zanechali otevřená vrátka v obraně a počet vstřelených a obdržených branek se moc nelišil. I tak to byl povedený zápas, který nás posunul blíže medailím.

 

Palkovice x FS Petřvald - 4:6 (2:2, 2:4)

Goly: Jirušek 2x, Kokošínský 2x

Pálkovice přijely ve výjimečně silné sestavě a bylo vidět, že další výhru nám zadarmo nedají. I tak jsme nasadili všechny své síly a na obě první vstřelené branky soupeře jsme rychle odpověděli. Do poločasu se nám také dařilo dostatečně poctivě bránit, ale vzalo nám to až příliš mnoho sil.

Druhá půle byla ještě vyhrocenější, čemuž přispěl i poměrně benevolentní rozhodčí. Co naplat, museli jsme se s tím porvat. Při stavu 3:4 jsme se tak moc snažili o srovnání, že nás soupeř pomocí brejků přehrál a na jakékoli další snahy už nebyl čas. Sekundu před koncem hrací doby byl za stavu 3:6 odpískán faul na našeho hráče před brankou a bylo rozhodnuto o nájezdu. Toho se ujal Radim Kokošínský, který svůj pokus proměnil a zařádil, že máme s Palkovicemi vyrovnanou vzájemnou bilanci.

 

Hrací den byl krátký, ale přesto jsme do něho šli všichni naplno a snažili jsme se urvat 6 bodů. Samozřejmě 3 byly povinné. Konec ligy nastane za necelý týden, konkrétně v sobotu 12. března, kdy se utkáme s Polankou, Palkovicemi a Frenštátem. Dodejme, že vzhledem ke všem dnešním výsledkům nemáme nic jisté a můžeme být třetí, nebo klidně i šestí.