HFL 2015: Dvě vyrovnaná utkání na druhém turnaji

31.05.2015 20:50

Pouhé dva týdny dělily první a druhý turnaj letošní Hornické florbalové ligy a všichni v týmu se na zápasy těšili jako děti na zmrzlinu. Někteří to s předzápasovou radostí trošku přehnali, takže zde vyvstaly obavy, zda nás vůbec pojede dost. To když petřvaldsko-šenovské křídlo slavilo závěr své ligové sezóny a orlovské křídlo naopak ponocovalo při toulkách po kraji. 

V každém případě se tým v rozumnou dobu dobelhal na palubovku a mohl se porvat se dvěma náročnými soupeři. Do Stonavy nás nakonec dojelo dvanáct, když naši bránu hlídal opět Filip Kloza, o obranu se starali Radim Kokošínský, Jan Lukáš, Ondrej Fiam, Tomáš Ptáček a Jan Wojnar, a do útoku nastoupili Daniel Jirušek, Tomáš Tomešek, Petr Lehner, Filip Botur, Vojtěch Mžyk a Filip Kryštof.  Před naším prvním zápasem se na hřišti objevily Petrovice a Slovan a rozhodně nadělovaly do obou branek, protože zápas skončil 7:7.
 

Florbal Sokol Petřvald x Slovan Havířov - 2:3 (0:2)

 
O to větší motivaci jsme měli ve snaze porazit havířovské hráče. Trochu ospalý začátek poznamenaný i únavou po náročné noci se projevil i na skóre. Poprvé skončil míček v naší síti ve třetí minutě, když soupeř prostřelil obránce mezi nohama a trefil nekryté místo brány. Následoval tvrdý boj o každý míček, který však bohužel vyvrcholil druhou brankou ve třinácté minutě.  První poločas tak skončil dost neslavně.
 
Do dalších bojů jsme se rozhodli neházet flintu do žita a více jsme napadali. O první gól se v druhé minutě postaral po přeběhnutí téměř celého hřiště Vojtěch Mžyk, kterému nahodil míček brankář Filip Kloza. Následně se Havířovští snažili o navýšení náskoku, stejně jako hráči FSP se snažili o vyrovnání. To se podařilo v 16 minutě, když Filip Botur nahrál Honzovi Lukášovi. Naděje na remízu, či případnou výhru vyprchala dvě mnuty před koncem, kdy jeden z nejlépe hrajících soupeřů obelstil naši obranu a zakončil pod břevno. Následující tlak a snaha o hru bez brankáře nám bohužel nevyšly.
 
Následovala hodinová pauza, ve které si střihli zápas Petrovice a Orlovští Ležáci. Ten na oplátku přinesl celkem 20 branek!!, protože Ležáci vyhráli 11:9.
 

Bazinga Ostrava x Petřvald Sokol Petřvald  - 4:5 (3:2)

 
O tomto týmu máme jisté informace, protože s ním hraje Šenov. Proto nás kluci upozorňovali na to, jak nepříjemní mohou být soupeři v osobních soubojích. Bohužel se to ukázalo jako pravdivé tvrzení, protože na konci zápasu někteří z nás odcházeli s modřinami, jiní plivali krev a další měli pohmožděné končetiny. I přesto jsme se snažili soupeři ukázat, že si nenecháme nic líbit a že jsme přišli hrát florbal. O první zářez se však postarala právě Bazingam, když ve čtvrté minutě překonala našeho brankáře. Na to přišla po dvou minutách odpověď Tomáše Tomeška, kterému z rohu hezky nahrál Daniel Jirušek. Ostraváci se dlouho neupejpali a opět udeřili. Stejně tak vydařená střela Vojtěcha Mžyka ve dvanácte minutě nevydržela být dlouho remízovou a do přestávky jsem tak nastupovali s jednobrankovou ztrátou.
 
Mžyk si velmi dobře odpočinul, protože v rámci první minuty druhého poločasu dokázal otočit stav v náš prospěch. Nejdříve mu nahrával Filip Botur a následně Jan Lukáš. Skóre vydrželo do šesté minuty, kdy rozhodčí zapískal nájezd na našeho gólmana a ten byl bohužel překonán. O spornosti tohoto i dalších rozhodnutích dnešního arbitra by bylo možné debatovat hodiny, ale je nutné uznat, že na straně Bazingy byly dnes zaznamenány tři vyloučení. I když jsme je nedokázali využít, vyrovnaný stav se nelíbil Filipu Kryštofovi, kterému se podařilo získat míček právě na konci poslední přesilovky a posunout tak náš tým opět do vedení.  Pět minut trvající tlak jsme ustáli i se šrámy a dokázali jsme nehezky hrající soupeře překonat.
 
Doplňme, že Stonava následně porazila Orlové Ležáky 4:1 a výsledek posledního zápasu zatím nevíme.

I když to tak nevypadá, na druhém turnaji jsme převedli ještě lepší výkon, než minule. Slovan je silným týmem a stejně tak Bazinga je velmi nepříjemná. Dva body za výhru jsou tedy cenné a drží nás na průběžné bronzové příčce. Za měsíc budeme bojovat s Orlovou a střihneme si odvetu s Bazingou, která nám sice bude chtít vrátit prohru, ale mi ji budeme chtít vrátit pár ran.