HFL 2015: Jedna prohra a zasloužené body po porážce domácího týmu.

17.05.2015 14:05
Po dlouhé zápasové pauze se Petřvaldský celek vydal do Stonavské haly, kde se měl utkat se dvěma statisticky silnými soupeři v prvním kole Hornické florbalové ligy. Dnešní týmová sestava byla prakticky nová, i když obsahovala jména, která za náš celek hrála již dříve. Kromě Petřvaldského jádra tvořeného Radimem Kokošínským, Přemkem Helešicem, Dankem Jiruškem a Petrem Lehnerem se zde objevil Honza Lukáš, Tomáš Tomešek, Tomáš Ptáček, Filip Botur, Filip Kryštof a Vojta Mžyk. Branku již tradičně hájil Filip Kloza.

Petrovice x FS Petrvald - 7:3 (3:3)

První zápas jsme začali poměrně slibně, když jsme dokázali v páté minutě vstřelit první gól. Soupeř byl rozehraný z duelu proti Stonavě a trochu nám šlapal na paty, ale i tak jsme s ním drželi tempo. Do poločasu se hrálo hodně nahoru dolu, využívaly se brejky na obou stranách a skóre tak ukazovalo 3:3.

Druhý poločas byl diametrálně odlišný. Kvůli několika chybám ve středním i obranném pásmu jsme nechali soupeře odskočit o tři branky a pokusy o zvrácení výsledku byly marné. I přes velkou snahu se naším útočným formacím nepodařilo vstřelit další branku a bohužel jsme se museli před Petrovicemi sklonit.

Stonava x FS Petrvald - 1:11 (1:6)

Druhý zápas vypadal naprosto odlišně. Jako první zaúřadovala Stonava a to hned v druhé minutě utkání. Stav 1:0 pak vydržel až do deváté minuty, kdy se podařilo dvakrát za sebou skórovat Kryštofovi po perfektní nahrávce Botura. Následovala poměrně zajímavá série gólů, kdy si první útočná lajna rozebírala obranu soupeře. V sedmnácté minutě už to bylo 1:6, kdy poslední gól poločasu vsítil po samostatném úniku Kokošínský.

V druhé půli jsme pokračovali ve svědomité obraně, i když měl soupeř často hodně vyložených šancí. Ale brankář Kloza se opravdu vytáhl a předvedl skvělý výkon. V útoku ho podpořili i další hráči a přidali ještě pět přesných střel z velmi zajímavých situací. Začalo se dařit i druhému útoku a celková nálada v týmu tomu odpovídala.

 

Naše premiéra v nové sezóně HFL se povedla i nepovedla. Ač byl soupeř z Petrovic podle všeho silnější, mohli jsme ho trochu více potrápit. Na zápase proti Stonavě bylo vidět, že je naše sestava silná a bude zajímavé, jak se popereme se soupeři za 14 dní, kdy HFL pokračuje.