HFL 2015: Tomáš Ptáček přináší prvotřídní report ze čtvrtého turnaje

03.08.2015 23:34
Z názvu článku je patrné, že se tentokrát nepodíváme na článek obvyklého redaktora, ale na skvěle zpracovaný report již tradiční posily z Šenova.

První srpnovou neděli jsme vyrazili vstříc čtvrtému turnaji Hornické florbalové ligy ve Stonavě. Tentokráte jsme měli za soupeře Slovan Havířov (vedoucí tým soutěže) a domácí mužstvo. Sestava se lepila do poslední chvíle, nakonec jsme však mohli postavit dvě kompletní formace. V brance si odbyl premiéru Marek Miškay.

Tým FSP: Marek Miškay – Filip Botur, Daniel Jirušek, Radim Kokošínský, Filip Kopel, Filip Kryštof, Jan Lukáš, Jan Maršalek, Tomáš Ptáček, Tomáš Tomešek, Jan Wojnar

 

FS Petřvald  – Slovan Havířov 3:7 (2:2)

V prvním zápase jsme se střetli se Slovanem Havířov, který dorazil v omlazené sestavě. Utkání mělo začít v 11:00, z důvodu pozdního příjezdu několika našich hráčů se však úvodní hvizd o pár minut posunul. Jako tradičně jsme vstoupili do zápasu vlažně a Slovan se tak ujal vedení 2:0. Do konce poločasu se nám však podařilo skóre srovnat. Nejprve se prosadil Daniel Jirušek, jehož nepovedená střela proskotačila brankáři mezi nohama. Druhý gól přidal Tomáš Tomešek, jenž tak skóroval proti svému budoucímu „zaměstnavateli“.

Druhý poločas byl již zcela pod taktovkou Slovanu. Soupeř trestal naše chyby v rozehrávce či pozdní přistupování k hráčům. Inkasovali jsme celkem pětkrát. Nepovedený poločas ještě „vyšperkovala“ nedisciplinovanost a zbytečná vyloučení, která se bohužel přenesla i do dalšího zápasu. O korekci výsledku se v samém závěru utkání postaral kapitán a lídr týmu Radim Kokošínský, který se prosadil v jednom z oslabení.

 

FS Petřvald – Florbal Stonava 4:3 (2:1)

Po hodinové pauze jsme nastoupili k zápasu proti Stonavě, přičemž domácí hráči nám určitě chtěli oplatit vysokou porážku z prvního vzájemného utkání. Úvod se nám tentokráte vydařil a po několika minutách jsme vedli o dva góly. Prvním střelcem byl Jirušek, který dorazil střelu Jana Lukáše. O druhou branku se pak postaral nenápadnou střelou Jan Maršalek. Další průběh utkání jsme si opět zkomplikovali vlastní nedisciplinovaností, dvě vyloučení v krátkém sledu nás poslala do tří. Domácí nabídkou dvojnásobné přesilové hry nepohrdli a snížili na 1:2. Tento stav vydržel až do konce poločasu.

Druhý poločas bohužel příliš florbalové krásy nenabídnul. K vidění byly naopak fauly, potyčky či slovní přestřelky. Situaci se snažil svým proslovem v oddechovém čase ukočírovat kapitán Radim Kokošínský, nicméně na některé ani tato „medicína“ nezabrala. Co se týče hry, skóre se ve druhém dějství měnilo jako na houpačce. Za náš tým se nejprve prosadil povedenou střelou ze vzduchu Filip Botur, pár minut před koncem pak po individuální akci Filip Kryštof. Na tuto trefu již domácí nenašli odpověď. Závěr zápasu jsme zvládli na jedničku, vedení jsme si pohlídali s míčkem na našich hokejkách.

Suma sumárum, do tabulky jsme si připsali další dva body a před posledním turnajem, který se koná již za dva týdny, stále držíme medailové příčky. Věřím, že se s tímto ročníkem HFL rozloučíme kvalitními výkony i důstojným chováním na hřišti.
 
P.S. Nesmím opomenout ani fanynky v hledišti, které rovněž dopomohly k bodovému zisku.