HFL 2015: Vezeme o jeden bod více než obvykle, ale mohly být i dva

28.06.2015 17:37
Jak sám název článku napovídá, dneska se nám docela dařilo. Kromě toho, že jsme splnili povinnou výhru, připsali jsme si ještě remízu, ale vezměme to popořadě. Sestava nebyla jasná ani v průběhu prvního utkání. Klasické jádro bylo oslabeno kvůli dovolené, šenovské posily jsou na horách nebo v práci a další opory zase nemocné. I přesto jsme nakonec hráli v desíti. Je však pravda, že jsme museli povolat jednoho nového hráče se zkušenostmi z Orlové a jednoho nám již známého machra. Kromě tradičně hrajícího Daniela Jiruška, Přemysla Helešice, Petra Lehnera, Jana Lukáše, Filipa Botura, Jana Wojnara, Tomáše Ptáčka a Filipa Kryštofa, nastoupil za náš tým Jan Maršalek a Filip Kopel. Aby se to nepletlo, tak v bráně chytal Filip Kloza.

Florbal Sokol Petřvald x Bazinga Ostrava - 3:3 (3:0)

Kvůli týmu z Ostravy se přelosovaly zápasy a my jsem tak místo ve 13 hodin začínali v 10. Bazinga se ráno pokusila udolat favority z Petrovic, ale to se jí nepodařilo a prohrála 2:3. My jsme na palubovku nastupovali se zpožděním, protože někteří hráči teprve dojížděli k hale, ale v každém případě to byl nástup velmi povedený.  První gól se totiž zapisoval v 9 vteřině, kdy rychlou přihrávku od Ptáčka využil Kryštof.  Ve třetí minutě jsme museli hrát oslabení, ale to jsme ustali a začali soupeři zatápět. Po dalším tlaku se v desáté minutě radoval z gólu Botur, kterému opět nahrával Práček. V patnácté a osmnácté minutě jsme hráli přesilovky, ale využili jen tu druhou. Ptáček byl ve skvělé asistenční formě, protože si připsal bod i u tohoto gólu, jehož autorem byl Helešic.

Po pauze spadla na náš tým gólová deka a naopak Bazinga začala vystrkovat růžky. První minuty jsme se pokoušeli poctivě bránit a docela se to dařilo. Po příjezdu posledního hráče jsme utvořili kompletní dvě lajny, ale trochu to rozhodilo celý tým, a i když jsme ustáli jednu přesilovku, další už byla potrestána. To se psala osmá minuta. Aby toho nebylo málo přišlo další oslabení, naštěstí bez branky. Ve 12:11 však Bazinga přidala kontaktní  gól, při nepovedeném střídání a když v sedmnácté minutě srovnala, byla to hodně nepříjemná situace. Dvě minuty před koncem nám mohl Botur nájezdem zajistit výhru, ale nestalo se tak. I dlouhá přesilovka pět na čtyři a pět na tři nebyla potrestána, protože se nám nedařilo zakončovat. Hráči z Ostravy si hlídali remízu a pět sekund před koncem málem skórovali.

 

Orlovští ležáci x Florbal Sokol Petřvald - 2:3 (2:2)

V naší hodinové pauze se mezi sebou utkali Slovan Havířov a Petrovice. První tým vyhrál 4:1 a zajistil si tak náskok na první příčce. My jsme pak nastupovali proti Orlové. Pro mnoho hráčů z našeho týmu, to byl vypjatý zápas, protože za Orlovou nastupovali nebo nastupují v ligových soutěžích. V každém případě jsme chtěli ukázat, že proti dobře sehranému týmu dokážeme bojovat a své průběžné umístění si zasloužíme. Ležáci totiž měli před turnajem stejný počet bodů jako FSP a byl to tedy souboj na ostří nože. Nic však nezačalo slibně a ve třinácté minutě jsme již prohrávali 0:2. Bylo třeba nakopnout tým k obratu a toho se zhostil Lukáš, kterému nahrál Ptáček. Před koncem poločasu se mu zadařilo ještě jednou, tentokrát po nahrávce Jiruška a hned vypadalo skóre přívětivěji.

Soupeři asi nedokázali zkousnout náš obrat a také se nemohli smířit s některými našimi akcemi. Proto přišlo několik vyloučení a my jsme tak mohli zkusit prolomit naši špatnou statistiku přesilovek. U prvních dvou, konkrétně ve čtvrté a osmé minutě, se to nepodařilo, ale třetí už byla mnohem pozitivnější.  O dovršení obratu se postaral Kryštof. Hodiny ukazovaly pět minut do konce zápasu a o vyhrocené situace tedy nebyla nouze. Celý tým musel hodně zabojovat, ale tlak ustál a radoval se z vítězství.

Po chybách a přesilovkách, které jsme předvedli, můžeme být rádi za jeden bod z prvního zápasu. Naopak v druhém jsme ukázali bojovnost a výhru si poctivě urvali. Na začátku a v půlce srpna nás čekají poslední dva turnaje, ve kterých se rozhodne o konečném pořadí HFL.