HFL se přehoupla přes polovinu, ale FSP nezískalo žádný další bod

01.06.2014 14:00
Začíná to být obehranou písní, ale bohužel se nám nedaří napravit stále stejné chyby, které jsme udělali v prvních dvou turnajích. Na přelomu ligy, ve kterém jsme poprvé nastoupili proti Vratimovu a odehráli odvetu s Bazingou se nám opět nepodařilo dostatečně podpořit obrannou hru a trápení v útoku už není třeba dlouze rozebírat. Proto k oběma zápasům velice stručně.

Při pohledu na sestavu FSP můžeme zavzpomínat na stará léta, neboť zde objevíme spoustu klasických jmen:

 

B: Dominik Jakš, Filip Kloza; O: Jan Lukáš, Tomáš Ptáček, Ivo Franěc, Ondřej Foltán; Ú: Roman Cymorek, Radim Kokošínský, Přemysl Helešic, Daniel Jirušek, Martin Polák, Petr Lehner.

 

Vratimovská Vemena – Florbal Sokol Petřvald 8:3 (3:2, 1:1, 4:0)

2. Jirušek (Foltán), 2. Helešic (-),15. Kokošínský (Helešic)

 

Začátek ukázal, že oba týmy chtějí hrát dopředu a trvalo tak jen necelou minutu, něž někdo poprvé skóroval. Žel bohu to byl Vratimov. Náš tým se rychle oklepal a z krásné souhry se tak po nahrávce Ondřeje Foltána radoval Daniel Jirušek. První lajna chtěla ukázat, že na to taky má a hned po buly zaútočila a když si soupeřův brankář odkopl míček, Přemek Helešic bodoval. Pak se hra uklidnila, jenže do konce třetiny se dvakrát radovali soupeři.

Po pauzičce jsme tlačili, ale trvalo nám tři minuty, než se podařilo vyrovnat. O to se postaral Radim Kokošínský po nahrávce Helešice. Druhá třetina byla herně velice vyrovnaná a podepsalo se to i na skóre.

Naopak poslední část se nám nepovedla vůbec. Pokusy o vyrovnání vedly k obrovským chybám a Vratimovští hráči měli spoustu času a místa k zakončování. Když se jim střela nevyvedla, dokázali využít tlaku na bránu a tak to šlo dál a dál. Smutný výsledek, který jsme si zavinili sami.

 

Florbal Sokol Petřvald – Bazinga Ostrava 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

8. Ptáček (Helešic), 25. Jirušek (Lukáš)

 

Odveta z Bazingou se na začátku nesla v úplně jiném duchu, než se dalo čekat. Naštěstí pro nás, jsme hodili prohru za hlavu a chtěli jsme ukázat, že na to máme. Tlak a důraz byl mnohem větší a obrana se tak semknula, což nám přineslo více šanci. Také jsme se radovali první, když Tomáš Ptáček krásně přeběhl hřiště, naťukl si s Přemkem Helešicem a sám zakončil. Když už to vypadalo na vyhranou třetinu, přišla další zbytečná chyba a třicet sekund před koncem bylo srovnáno.

Druhá část pak přinesla stejný tlak, ale horší koncovku. Naopak soupeř začal od svého obranného pásma budovat šance a jednu z nich také využil.

Místo abychom se po pauze zvedli a něco s výsledkem udělali, začali jsme dvěma chybami v obraně. Po dvou minutách závěrečné části se tak na tabuli ukazoval nehezký výsledek. S jistou dávku naděje se postaral Jirušek po nahrávce Jana Lukáše. Nevyužitá přesilovka a ztráta míčku při hře bez brankáře však završila náš dnešní výkon.

 

Co dodat závěrem. Už jsme předvedli lepší hru, ale pozitivně a upřímně můžeme brát poznámku našeho nejmenovaného bývalého hráče, který dnes přihlížel: „Hrajete lépe, než jste kdysi hrávali.“