I. turnaj PFL15/16 - Povinných, ale vydřených šest bodů

29.11.2015 16:00
Začátky jsou těžké a své o tom ví všichni hráči, kteří s našim týmem vyjížděli do Frýdlantu. Do letošního ročníku Podbeskydské florbalové ligy jsme však nastoupili pozitivně a sebevědomě. Často se našemu týmu stává, že skvěle odehraje první půlku zápasu, ale v druhé se vše pokazí. Dnes se nám to prakticky stalo jen jednou, protože u dalších dvou zápasu se karta naprosto obrátila. V sestavě Kokošínský, Lehner, Ptáček, Jirušek, Botur, Lukáš, Wojnar a Kloza jsme tak nastoupili do prvních bojů letošní sezóny. 
 

Frenštát p. R. x FS Petřvald  9:3 (3:2, 5:1)

 
Začalo se poměrně zostra, i když soupeř byl možná zaskočený tím, že nechceme prohrát lacino. Frenštát má dobrý manšaft, hraje technicky a dokáže si dojít pro každou šanci. My jsme museli při každém útoku nadřít a to vedlo k chybám v obraně. I tak jsme díky jednomu gólu Kokošínského a Jiruška drželi krok.
 
Jenže se stalo to, co je u nás zvykem. Po přestávce na nás Frenštát vlétl a dokázal utéct na vysoké vedení. I když se Jirušek zasloužil o snížení, nebylo nám to platné a museli jsme se smířit s první prohrou.
 
 

Polanka n. O. x FS Petřvald  3:4 (3:1, 0:3)

 
Druhý zápas byl z jiného soudku. Polanka začala zlehka a my jsme trochu nešťastně hráli v jejím šnečím tempu. To vedlo ke dvou laciným brankám a začalo to s námi vypadat zle. Naštěstí se podařilo první lajně prosadit a díky důrazu a s trochou štěstí vstřelil Lehner kontaktní gól. Do poločasu si bohužel Polanka přidala ještě jednu branku.
 
Museli jsme se vzchopit. Na malém hřišti se dá vyrovnat velmi svižně a to se nám naštěstí podařilo. Střelecky se prosadil Jirušek a také Lukáš, takže jsme mohli pomýšlet na obrat. Tři minuty před koncem si tlak vytvořila opět první lajna a Lehner mohl zakončovat do prázdné brány. Nastal boj o čas. Museli jsme držet míč, neudělat chybu a hrát precizně. To se nám povedlo a první body byly na světě.
 

Stará Bělá x FS Petřvald  6:9 (2:4, 4:5)

 
Stará Bělá měla dnes docela smolný den. Přijela ve čtyřech hráčích, schytala nášup od Polanky a Frenštátu a vypadalo to, že už nemá o co hrát. Možná přesně proto jsme tohoto soupeři podcenili úplně stejně jako Polanku. I když to tak nevypadá, první poločas byl velmi nehezký. Soupeři postávali, my jsme je obíhali a kdykoli, když jsme udělali chybu, tak ji využili a vystřelili na našeho brankáře. Bohužel se jim to občas podařilo. Naštěstí jsme první poločas dokázali vstřelit 4 
góly.
 
Druhý poločas byl jako na houpačce a dalo by se říct, že to bylo na infarkt. Staré Bělé se podařilo naprosto nečekaně otočit utkání ve svůj prospěch a to jen díky naprosto nedůslednému bránění. Vzali jsme si time-out a trochu uklidnili situaci, což se nám povedlo. Vzali jsme si zpět vedení a to dvoubrankovým rozdílem. Jenže nebylo to konec zápasu. Chyba při střídání vyřadila Lehnera na dvě minuty ze hry a museli jsme se bránit přesilovce. Soupeři dokonce poslali svého brankáře na lavičku a hráli 4 na 2. Naštěstí se jim nepodařilo skórovat a Kokošínský ještě přidal jeden zářez přes celé hřiště do prázdné branky. K výhře tak přispěl hattrickem, dvěma góly ho doplnili Botur a Jirušek a po jedné brance se zapsali Lehner a Lukáš.
 
Dnešním turnajem jsme do nové sezóny vstoupili velmi dobře. Letos si bohužel už nezahrajeme, protože na druhém turnaji nejsme na rozpisu, ale 23. ledna 2016 budeme bojovat rovnou ve čtyřech utkáních. Čeká nás Frýdlant 1, Morávka, Frýdlant 2 a Olomouc. Po dnešních zápasech je jasné, že první tři jmenovaní budou docela tvrdým oříškem. Pokud však budeme hrát tak obětavě, jako dnes, máme šanci dovést další příděl bodů.