IV. turnaj PFL 15/16: Po týdnu téměř všechno vzhůru nohama

31.01.2016 21:13
Po týdnu nás čekala další porce sportovních momentů a vzhledem k rozlosování šlo o tři odvetná utkání. Na Podbeskydskou florbalovou ligu jsme vyrazili v podobné sestavě, konkrétně chytal Filip Kloza a na hřišti řádili Jan Lukáš, Petr Lehner, Jan Maršálek, Dominik Hubl, Daniel Jirušek a doplnil je navrátilec Radim Kokošínský.

FS Petřvald x Frýdlant n. O 1 - 1:6 (0:4, 1:2)

Na prvním zápase se poněkud podepsalo čekání a ospalost některých našich hráčů. I když jsme hráli velmi podobně jako o týden dříve, domácím se dařilo prosazovat a naše střely mířily mimo jejich branku. V poločase jsme tak prohrávali 0:4, i když by to mohlo být méně nebýt lehce bojácného rozhodčího.

Do druhé půlky jsme šli se snahou o zvrat, ale všechny pokusy končily na zadní stěně nebo na brankáři. První vlaštovkou měl být gól Hubla, jenže ostatním se to nepodařil, a když soupeř přidal další dvě branky, bylo vymalováno. První tým Frýdlantu nám porážku vrátil i s úroky.

 

FS Petřvald x Frýdlant 2 - 9:3 (5:1, 4:2)

Druhé utkání nám vyšlo mnohem lépe a výsledek tomu odpovídá. Nechtěli jsme nechat nic náhodě a trápit se remízou stejně jako naposledy. O nejvíce gólů se po mnoha samostatných i krásně sehraných akcích zasloužil Hubl, kterého doplnili Lehner a dvakrát také Jirušek. Oba poločasy byl velmi podobné a ukázali, že mladší domácí hráči těžce nesou nehezké skóre. Dá se říct, že jejich hra gradovala, ale bohužel i v agresivní stránce. Naštěstí jsme vše ustáli a vyhráli.

 

FS Petřvald x Morávka x 3:5 (2:2, 1:3)

Poslední zápas byl asi nejnapínavější ze všech. Oba celky chtěly vyhrát a oba celky do toho daly všechno. Téměř celou dobu byla hra vyrovnaná, běhalo se, možná jsme dokonce měli v mnoha aspektech převahu, jenže šance se musí proměňovat a to se nám nedařilo. Dvěma góly svou troškou do mlýna přispěl Jirušek a jedním Maršálek. Ještě minutu před koncem jsme vyrovnali a vypadalo to na vybojovaný bod, jenže pánové z Morávky se nabudili a přidali čtvrtou branku. Když jsme chtěli po posledním buly zatlačit, uzmuli si míček a přidali pojistný gól.

Zde je místo pro vysvětlení nadpisu článku - sice jsme vyhráli jen jeden zápas, ale máme pozitivní bilanci jak s Morávkou, tak s Frýdlantem 2, což se nám bude hodit v konečném zúčtování. Dnešní turnaj i díky tomu nebyl tak negativní jak by se mohlo zdát. Byl plný akce, skvělého florbalu a hlavně bojovnosti u hráčů z FSP. Náš brankář chytal po většinu doby naprosto skvěle a na tom jsme mohli stavět. Po dnešku jsme se také přehoupli přes polovinu PFL, takže nás čeká 8 zápasů ve třech turnajích. Pokud udržíme energii, která nás dostala na průběžné 5. místo, můžeme na konci ligy slavit další super výsledek.