Nahrávka před předposledním turnajem PFL 14/15

03.03.2015 17:27
Na krásný svátek věnovaný ženám se opět přesuneme do tělocvičen Gymnázia T.G. Masaryka ve Frýdlantu nad Ostravicí a utkáme se zde proti třem soupeřům. Postupně nás čekají celky z Polanky nad Odrou, Staré Bělé a Frýdlantu pod Radhoštěm. V tomto článku se podíváme, jak se zatím dařilo nám i jmenovaným protivníkům.

FS Petřvald

Po pěti turnajích držíme solidní 6. místo s 15 body. Nad námi je poměrně vzdálená Morávka s 24 body. Naopak na záda nám dýchají Zábřeh (13 bodů) a Hrabová (12 bodů).  Důležité je, že jsme na minulém turnaji získali plný počet devíti bodů a bylo by ideální navázat jak výkonem, tak bodovým přídělem.

 

Polanka nad Odrou - zápas začne v 9:30

Pánové dlouhodobě hrají na naši úrovni, ale někdy nás dokáží překvapit. Přesně to se jim podařilo při našem posledním střetnutí, kdy otočili zápas a urvali 3 body. Další bodíky si připsali výhrou a remízou nad Starou Bělou. Ostatní soupeři byli nad jejich síly, a proto jsou na 9. místě. Rozhodně nesmíme první nedělní zápas podcenit a bez okolků je třeba říct, že 3 body jsou životně důležité.

Stará Bělá - zápas začne v 11:00

Z tohoto týmu jde vždy strach, ale ne tak po herní, jako spíše po fyzické stránce. Pánové jsou agresivní, nedokáží udržet nervy na uzdě. Naopak bodově jsou na tom hodně špatně, protože neporazili ani jeden celek. Jeden bod za remízu s Polankou jim stačí na poslední místo. Pokud chceme pomýšlet na solidní konečný výsledek, tento zápas nesmíme za žádno cenu vypustit.

Frýdlant nad Ostravicí 1 - zápas začne ve 13:15

Po dvou papírově slabších soupeřích, nás čeká velká výzva. Ačko Frýdlantu má letos dobře rozehranou formu. Vyhrálo 9 z dvanácti zápasů a dřží si slibné 4. místo s poměrně malou strátou na medailové příčky. Je rozhodně zajímavé, že byl Frýdlant dvakrát poražen Morávkou a jednou Zábřehem. Poslední měsíce nám ukazují, že výsledek není nikdy předem jistý a FSP může i tento zápas svým již tradičním způsoběm zdramatizovat. 

 

Vzhledem k tomu, že na posledním turnaji, který se bude konat za dalšíách 14 dní, nás budou čekat soupeři v podstatě nejtěžší (Morávka, Frenštát, Palkovice), je nutné nadcházející turnaj brát zodpovědně. Minulé cesty do podhůří Beskyd ukázaly, že jsme již dozráli k vítězstvím a jediné, co nám občas podrazí nohy, je vlastní psychika. V neděli se bude hodit každá podpora.