Povinných 6, historické skóre, konec šťastné série

08.03.2015 15:38
Když jsme před dvěma měsíci porazili Palkovice, asi nikdo nečekal, že budeme držet sérii šesti zápasů bez porážky v řadě. Každé šňůře je vždy konec, ale to neznamená, že na ni nemůžeme navázat příště. Dnes jsme ve Frýdlantu přivítali i nového hráče – Filipa Botura, který se do sestavy rychle zapojil.

 

FS Petřvald x Polanka nad Odrou  - 8:4 (4:1, 4:3)

Starý známí soupeř, o kterém se ví, že může potrápit. Naštěstí se takové obavy nevyplnily a po dvou minutách hry se svým prvním gólem na PFL prosadil Botur. Následovala pětiminutovka hledání tempa a jako vždy jsme nechali soupeře zlobit. Jenže se zadařilo Jiruškovi, což nás trochu uklidnilo. Florbal to byl poměrně pohledný, ale i soupeř tlačil na pilu a po naší chybě snížil. Odpovědí byla rychlá střela opět z hole Jiruška, a když zbývaly do konce poločasu 2 minuty, dokázal vsítit míček i Kokošínský.

Po přestávce jsme byli hodně ospalí. Několik minut jsme chtěli zakončovat, ale nebylo to ideální. Naopak to vedlo k několika chybám a soupeř dokázal po dvou akcích snížit na 4:3. Pět minut před koncem se prosadil individuální akcí Lehner a následoval i Kokošínský. Když zase zaúřadoval soupeř, nebylo to naštěstí tak dramatické a naopak naše skóre vylepšili Jirušek a Tomešek.

 

Stará Bělá x FS Petřvald  - 2:17 (1:4, 1:13)

Na takové výsledky jsme byli v minulosti zvyklí, ale spíše z opačné strany barikády. Začátek byl vlažný, a i když Stará Bělá přijela v malém počtu, trápila nás v útoku i obraně. Zlom nastal ve třetí minutě, kdy mohl Jirušek proměnit nájezd, jenže se tak nestalo. Naštěstí pro nás i pro něho si svou reputaci po chvíli napravil při přesilovce. Dále skóroval Kokošínský a po pár minutách nastala další přesilovka, kterou pro změnu proměnil Botur.  Do konce poločasu se prosadil ještě jednou, ale jednou se zadařilo i soupeřům.

Druhý poločas vezmeme ve zkratce, protože vypisovat všechny góly by nemělo cenu. Jirušek, Botur a Tomešek dali za celý zápas každý pět branek, což je hodně netradiční číslo, a po jedné brance je doplnili Kokošínský a Helešic. Soupeři ze Staré Bělé se zmohli jen na jednu korekturu, a proto byl zápas při rozdílu 15 branek 47 sekund před koncem ukončen.

 

Frýdlant nad Ostravicí 1 x FS Petřvald – 10:4 (6:1, 5:3)

Dvou zápasovou pauzu jsme si proložili rozhodcovskou premiérou dvou našich hráčů, ale bohužel celý tým fyzicky a možná i psychicky vychladl. Proti Frýdlantu se hraje těžko, protože je to tým zkušený, technicky na lepší úrovni a co se týče sebevědomí, na tom taky není špatně. Náš tým hrál stejně dobře jako v prvních dvou utkáních, ale věděli jsme, že musíme hrát lépe. Snaha o útočení přinesla spíše více chyb a poločas tak skončil v poměru 1:6 pro soupeře.

V druhém poločase jsme na jednu stranu zvýšili tempo, ale na druhou jsme se mezi sebou dost nepodpořili a s takovým přístupem nemůžeme vyhrát. Své góly v tomto zápasu si připsali Jirušek, Wojnar, Kokošínský a Tomešek, ale na technicky dobře hrající tým jsme prostě dnes nestačili.

 

Příště nás čekají tři podobně dobře hrající týmy. Z dnešních výsledků se můžeme radovat a také se musíme poučit. V tabulce máme 21 bodů, což nás staví do dobré pozice pro udržení 6. místa.  21. března to bude velký boj.