První a poslední nahrávka před PFL 15/16

28.11.2015 13:20
Krásný 9. Ročník Podbeskydské florbalové ligy je za dveřmi. Již zítra vyrazíme do Frýdlantu nad Ostravicí a budeme bojovat o každý bodík. Tradiční amatérská soutěž letos přijala pod své křídla 10 týmů, mezi kterými se jako nováček představí TJ Sokol Olomouc.
Nás naopak zítra čekají tři tradiční soupeři, s kterými jsme již zapsali kus historie. V 10:15 se utkáme s favorizovaným TJ Sokol Frenštát pod Ondřejníkem. Tým, který má obrovskou hráčskou základnu letos bojuje v oficiálních soutěžích ČFBU. Kromě juniorů, kde se pohybuje už déle v druhé lize, se velmi dobře profiluje i v nejnižší soutěži mužů. My jsme se s Frenštátem poprvé setkali v únoru 2011, kdy nás porazil 1:13. Je pravda, že začátky byly těžké, odvetné utkání v dubnu téhož roku skončilo 2:10. Na konci roku jsme byli pozvání k našemu soupeři na přípravný turnaj, kde nám nadělil 1:8. To také předznamenalo jeho sílu v dalším ročníku PFL. Jenže ironií osudu jsme se s tímto soupeřem nepotkali, protože soutěž byla rozdělena na dvě skupiny. Na další střetnutí jsme si museli počkat téměř tři roky. To nás potkal ve skupině Frenštát B, protože tým už měl tolik hráčů, že v PFL nasadil dva celky.  S Béčkém jsme nejdříve prohráli 3:5 a následně ho porazili 5:4. To v posledním ročníku jsme prohráli 3:8 a 7:4. Takže nás čeká velmi ostrý start sezóny. Ze 7 zápasů jsme 6 prohráli, takže máme co napravovat. Minulou sobotu navíc tým z Frenštátu porazil spřízněný Šenov, takže odplata je na spadnutí.
 
V 11:45 nás čeká druhý zápas s tradičním účastníkem. Seznamování s Polankou bylo také těžké. První zápas v roce 2011 skončil 3:8, druhý dokonce 2:13.  Téměř dva roky jsme proti sobě nehráli a pak na další PFL jsme Polanku porazili dvakrát 8:3. Také nás pozvali na svůj velikonoční turnaj, kde jsme prohráli 0:2. Ročník PFL 13/14 ukázal, že na Polanku umíme, protože jsme vyhráli 9:2 a 6:2. Následoval i další ročník velikonočního turnaje, kde se nám podařilo remizovat 1:1. V posledním ročníku jsme se také utkali dvakrát. Poprvé jsme prohráli 5:6 a nakonec vyhráli 8:4. Z devíti vzájemných utkání máme tedy 5 výher, jednu remízu a 3 prohry. Uvidíme, jak se Polanka nad Odrou připravila letos.
 
Nakonec, konkrétně ve 13:15, si zabojujeme se Starou Bělou. Dalo by se říct doslova, protože tento soupeř si rád začíná šarvátky. Herně jde o nejméně známého soupeře. Naše první seznámení nastalo při přátelském utkání, které jsme vyhráli. Potkali jsme se i na jednom velikonočním turnaji, kde jsme prohráli 0:2. Nejdříve jsme prohráli 9:10, ale pak jsme dokázali vyhrát 6:4. Loni jsem soupeři naděli prohru 8:4 a dokonce 17:2, což byla nejvyšší výhra v naší historii. Z 6 soubojů jsme vyhráli čtyři. Zítra se tedy máme na co těšit.