První nahrávka na Hornickou florbalovou ligu 2016

14.05.2016 13:29
Již zítra budeme hrát o první body nového ročníku Hornické florbalové ligy ve Stonavě. Letos to bude zajímavý boj s nádechem snahy o navázání na loňský úspěch, ale vezmeme to popořadě.
Připomeňme si, že tato soutěž začala v létě 2013, kdy se zúčastnily 4 celky – 1. FBC Vratimovská vemena, Florbal Stonava, FBC Bazinga Ostrava a také náš Florbal Sokol Petřvald. Již tehdy se hrálo formou několika turnajů a s každým celkem jsme bojovali dvakrát. Bohužel s jedním vítězstvím z šesti zápasů jsme nemohli pomýšlet na vyšší příčky a zůstali jsme poslední. Bronz patřil Ostravě, stříbro domácí Stonavě a výhru si zajistil Vratimov.
 
O rok později se do ligy přihlásilo 6 celků – kromě výše zmíněné čtveřice přibyly Orlovští ležáci a také Slovan Havířov. Z odehraných deseti zápasů jsme si odnesli 2 výhry a jednu remízů, což náš opět poslalo do suterénu, ale náskok Bazingy na 5. místě nebyl zase tak markantní. O 4. místo se zasloužili domácí, třetí skončila premiérová Orlová, druhý Vratimov a vítězem se stal jednoznačně Havířov.
 
Loňský 3. ročník byl pro náš tým zlomový a také se trochu změnilo osazenstvo soupeřů. Místo rozpadlého týmu z Vratimov se poprvé objevili borci z Petrovic, kteří měli vysoké ambice.  Poslední místo jsme tentokrát naštěstí neobájili, bez výhry se zde usadila Bazinga Ostrava. Na smolné páté místo spadla Stonava o bod za čtvrtou Orlovou. My jsme si díky 4 výhrám a 2 remízám vybojovali bronz, který se stal historickým úspěchem FSP. Druhé místo získali nováčci z Petrovic a zlato obhájil Slovan Havířov.
 
Právě s tímto týmem budeme letošní 4. ročník startovat. Těžko říct v jakém složení Slovan dorazí, protože má Áčkový tým v Národní lize, Béčkový v Moravskoslezské lize a Céčkový v Moravskoslezském přeboru, takže má širokou základnu a o třetí zlato v řadě bude urputně bojovat. Před našim zápasem si hráči Slovanu střihnou souboj s Fenixem Orlová, takže budou v tempu. Po pauze si zabojujeme s nejdéle nám známým týmem, tedy s domácí Stanavou. Ta sbírá zkušenosti v amatérské Městské florbalové lize, která se hraje v Třinci. Letos se v základní skupině ligy umístili na 6. místě z devíti. I když se Stonavě nevydařili boje v play-off určitě to bude těžký soupeř.
 
Florbal Sokol Petřvald tedy odstartuje boje o obhajobu bronzu a navázání na úspěšný ročník v Podbeskydské florbalové lize. Do 4. ročníku HFL se tentokrát přihlásilo pět celků - obhájci z Havířova, domácí Stanava, Orlovští ležáci, samozřejmě FSP a nováčci Fenix Orlová.Fandit našmu týmu můžete ve Stonavské sportovní hale od 10 a 12 hodin.