Resume 2. ročníku Hornické florbalové ligy a budoucnost FSP

27.09.2014 16:15
Konec HFL je už pár měsíců za námi, takže můžeme s chladnou hlavou hodnotit její průběh. Nejprve se podívejme na shrnutí posledního turnaje a celkového pořadí očima pořadatelů:
"Poslední hrací den rozhodl o celkovém pořadí. V prvním utkání Stonava deklasovala Petřvald. Petřvald tímto získal nelichotivou jistotu 6. místa. Následující duel mezi Stonavou a Havířovem skončil vítězstvím Slovanu a jeho hráči mohli slavit titul. Ve třetím souboji dne Vratimov těsně porazil Petřvald. I z tohoto duelu vzešla jedna jistota - Stonava už nemohla být druhá. Další těsný výsledek se zrodil v zápase mezi Havířovem a Ostravou - po tomto utkání hráči Bazingy věděli, že budou na 5. místě. Doslova bojem o 2. místo byl zápas mezi Vratimovem a Orlovou. Konečný výsledek vyzněl lépe pro Vemena, která mohla po loňském titulu oslavovat stříbrnou příčku. Poslední utkání rozhodlo o 3. místě. Orlová nakonec udolala Ostravu, čímž si zajistila pomyslné bronzové medaile. Na domácí zbylo místo 4."
I když to nená žádná sláva, můžeme být potěšeni dvěma výhrami a jednou remízou. Všechny týmy měly dobrou přípravu a na velkém hřišti se cítili lépe než FSP. I vzhledem k tomu, že jsme museli často skládat tým z různých střípků, neviděl bych konečné pořadí nijak černě.
 
Co se týče budoucnosti FSP, není jednoduché říct, jak bude vypadat. Společná příprava se bohužel rozpadla po odchodu některých hráčů, na druhou stranu většina stabilnich posil hraje za týmy z Orlové, Šenova nebo Suché. Bylo by pozitivní, kdybychom se opět přihlásili do Podbeskydské florbalové ligy a zkusili vybojovat opět o trošku lepší příčku. Tak či onak, dá se říct, že budoucnost florbalu v Petřvaldě je v rukou hráčů ,starších i mladších.