Těžcí soupeři na začátek a tři povinné body k tomu

01.12.2014 10:04
Chladný nedělní třicátý listopad zavedl naše hráče do známé tělocvičny ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde již po osmé odstartovala Podbeskydská florbalová liga. I přes různé personální zmatky jsme se v sestavě Jirušek, Lehner, Wojnar, Foltán, Helešic, Lukáš, Kloza a Jakš dostavili včas. Los nám na prvním turnaji určil zajímavé soupeře, kteří se v loňském roce umístili na 3. a 4. místě, a doplnil je o třetí poměrně hratelný tým. Přesně podle toho se odvíjely zápasy, i když o dramatickou podívanou nebyla nouze.

FS Petřvald x TJ Sokol Frýdlant nad Ostravicí 1 - 2:7 (0:2, 2:5)

 
Nejdříve jsme nastoupili proti domácímu silnému Frýdlantu nad Ostravicí. Tým stojí na pevných základech dlouholetých zkušeností a boj to byl opravdu těžký. Prakticky celý zápas jsme museli dotahovat nepříznivé skóre a bohužel otevřená obrana přinesla další zklamání. Výsledek 2:6 se může zdát jednoznačný, ale průběh utkání byl poněkud vyrovnanější.

FS Petřvald x TJ Sokol Hrabová - 4:6 (3:3, 1:3)

 
V druhém kole jsme vzdorovali kvalitní technické hře Hrabové. V tomto případě bylo utkání opravdu dramatické. V prvním poločase jsme dokonce vedli 2:1, ale do pauzy se skóre srovnalo na 3:3. Následně se opět posunula laťka na 4:4, a když Hrabová dala svůj pátý gól, měli jsme vyrovnání opět na lopatách. Jenže v kolektivním sportu platí „nedáš, dostaneš“ a počet branek skočil na poměru 4:6.

FS Petřvald x TJ Sokol Stará Bělá - 8:4 (5:2, 3:2)

 
Na závěr nás chtěli zdolat pánové ze Staré Bělé, kteří stejně jako my neměli do této chvíle ani bod. Jenže ve svých přáních se trochu přepočítali a brzy se museli smířit se skóre 3:0. Do konce zápasu zbývalo ještě mnoho minut a soupeřům tlak se stupňoval. Byl však neúměrný a agresivní, což nám hrálo do karet, protože jsme se drželi své taktické hry. Přišla dokonce i přesilovka našeho týmu, která byla po zásluze využita, a hráči druhého týmu nedokázali udržet nervy na uzdě. Výsledek jsme si i při inkasovaných brankách hlídali a mohli jsme se radovat ze tří zasloužených bodů. Na konci zápasu vyselo na tabuli 8:4.

Celý tým si zaslouží pochvalu za předvedený výkon, protože všechny zápasy měly náboj a opravdu rychlé tempo. Dodejme, že Podbeskydská florbalová liga se letos hraje na 7 kol, takže tři body jsou dobrým základem. 14. prosince nás čeká utkání s Polankou, Frenštátem a Frýdlantem 2.