Trochu štěstí, hodně snahy a hned jsou z toho další body

14.02.2015 19:35
Valentýnská sobota dostala na Podbeskydské florbalové lize hodně zvláštní nádech. Nejen, že se stalo mnoho nečekaných situací, ale hlavně jsme do Petřvaldu dovezli hodně bodů – přesněji devět. I když část z nich je tak trochu zadarmo, tak ty ostatní nebylo tak jednoduché získat.  Ale nepředbíhejme.

Do Frýdlantu vyrazily dvě trojice – Jirušek, Lehner, Wojnar, Tomešek, Maršálek a Lukáš. Těm hlídal záda Kloza.  Po příjezdu na místo jsme si sedli do šatny a trochu si vyříkali, co se od nás čeká. Bylo důležité se soustředit na to, že jsme mohli navázat na výhru s Palkovicemi a ukázat všem týmům, že musí s FSP počítat. Tuhle předzápasovou motivaci bude dobré zopakovat i příště.

Po vstupu na hřiště nás čekala poměrně nemilá zpráva – Hrabová na turnaj nedorazila – ano, je jasné, že 3 body do tabulky jsou hezké, ale chtěli jsme si zahrát a čekat 3 hodiny na další zápas by mohlo být ubíjející. Přemluvili jsme tedy kluky z Frýdlantu 2 na přehození zápasu. Ti naštěstí souhlasili a mohlo se začít bojovat.

 

FS Petřvald x Hrabová - 8:0 (kontumačně)

K tomuto není moc, co dodat.  Chtěli jsme bojovat, ale soupeř nám nedal šanci. Stejně tak Palkovicím a Frenštátu, kteří dnes dostali 3 body bez jediného buly.

 

FS Petřvald x Frýdlant nad Ostravicí 2 - 9:6 (4:4)

Do posunutého zápasu s těžkým Frýdlantem 2 jsme vstupovali s obavami, ale i nabuzení. Pravdou je, že nám utekl začátek a po pár minutách a chybách vedli domácí 2:0. Bylo třeba trochu nakopnout stav, a proto bylo zaveleno k obratu. To se taky po gólech Maršálka, Wojnara a Tomeška podařilo a skóre se přehouplo na 3:2. Kluci z Frýdlantu jsou ošlehaní a zkušení, takže podobně i oni dali dva góly a zase vedli. Naštěstí Tomešek srovnal a mohli jsme si o pauze trochu odpočinout.

Zápas se potom hrál hodně tvrdě, důsledně na obou stranách a ani centimetr hřiště nezůstal nevyužitý. Tomešek si zkompletoval hattrick, jenže soupeři odpověděli dvěma góly. Proto jsme opět navýšili tempo a ono to najednou šlo. Jirušek skóroval, Lukáš dvakrát, a když byl Tomešek vyloučen, zbyválo do konce něco kolem minuty. Soupeř si vzal time-out, na hřiště nastoupil ve čtyřech a zkoušel velmi přesnými nahrávkami překonat naši bránící dvojici. Naštěstí využil Jirušek zaváhání a namířil míček těsně do soupeřovy branky. O výsledku bylo rozhodnuto a mohli jsme se radovat.

 

FS Petřvald x Zábřeh  2 - 9:4 (3:3)

Na tento zápas jsme museli čekat hodinu a půl a trochu jsme nevěděli, jaký bude. Zábřeh dnes povinně porazil Starou Bělou, ale dostal nasázeno od Frýdlantu 2 a hrál jen ve 4 hráčích. O to horší byl náš přístup ke hře. Dlouhá pauza nás uspala a my jsme se jen pomalu ploužili za soupeřem. V první půli dali své branky Jirušek a dvakrát Tomešek, ale soupeři na ně vždy odpověděli.

Museli jsme se probrat, museli jsme začít makat a hlavně jsme museli přestat dělat chyby. Nebylo to sice vidět hned po poločase, ale takový rozdíl dvou polovin tu snad ještě nikdy nebyl. Tempo se několikanásobně zvýšilo a naši kluci tlačili na soupeře téměř celých 13 minut. Hráči Zábřehu jen využívali brejky, ale i tuhle nedůslednost jsme vypilovali. Následně se prosadili Lehner, Tomešek a dvakrát Jirušek a Lukáš. S trochou nadsázky lze říct, že měl nabito na mnohem více branek.

Dnešek byl zvláštní, ale tak už to v Beskydském podhůří bývá. Jeden soupeř nedorazil, druhý nechtěl v žádném případě prohrát a i třetí nás docela potrápil. Ukázalo se, že když hrajeme jako tým, podporujeme se a nejsme na sebe nepříjemní, tak se dá uhrát plný počet bodů. Bude fajn navázat 8. března, protože dnes jsme se dobrými výkony posunuli na 6. místo, které si budeme chtít určitě minimálně udržet.