V letošní sezóně Podbeskydské florbalové ligy se FSP posunulo o tři příčky!!

21.03.2015 16:56
Na poslední turnaj Podbeskydské florbalové ligy této sezóny jsme opět vyrazili s lehce polepenou sestavou. K JIruškovi, Lukášovi, Wojnarovi, Tomeškovi a Lehnerovi přibyl Filip Kryštof, který dobře zapadl do první lajny. Branku střežil Filip Kloza.

 

Morávka x FS Petřvald - 3:8 (2:4)

S Morávkou jsme do dneška neměli moc lichotivou bilanci. I začátek zápasu naznačoval, že díky naší celotýmové kocovině, to bude kruté, ale ukázalo se, že soupeř měl pravděpodobně také hodně těžké ráno (později jsem se ptali, a kluci údajně včera nic nepili, ale něměli den). Brzy jsme si vybudovali dvoubrankový náskok, který nám však zásluhou dvou velkých chyb nevydržel. Bylo na čase zvýšit tempo, což se vyplatilo, protože větší přísun střel znamenal další únik před poločasem.

Bylo nutné udržet podobné tempo, takže jsme hned po přestávce začali ohrožovat soupeřovu branku. Obě dnešní lajny v tomto zápase solidně bránily a v útoku se dokázaly důrazně a často prosazovat. To nám zajistilo pohodlný náskok a přes menší chyby jsme ho do konce zápasu udrželi.

 

FS Petřvald x Frenštát pod Radhoštěm – 4:7 (2:2)

V mezičase si náš brankář odskočil k Hrabové, která přijela bez gólmana. Pro nás to byl poměrně důležitý zápas, protože se hrálo proti Morávce, která držela v tabulce páté místo. Bohužel remíza znamenala, že už lepší než šestí nebudeme. I přesto jsme chtěli Frenštátu uzmout body a v průběhu zápasu jsme drželi dobré tempo. Bohužel tým, který dnes přijel ve složení podobném ligovým utkáním, hrál rychle a dobře kombinačně. První poločas vypadal ještě nadějně.

V druhém jsme marně ostřelovali soupeřovu brankářku, a i když se nám podařilo dvakrát prosadit, Frenštát pořádně zabojoval a přehrál nás. Je jasné, že tento tým byl hratelný, ale hodně těžký. Není divu, když bojuje v průběhu celého dne o první místo a naše body životně potřeboval. (První místo Frenštát nakonec dokázal vybojovat - viz v dalším článku).

 

FS Petřvald x Palkovice – 6:7 (1:3)

Při posledním zápase jsme měli v hlavách černé myšlenky. Ve vedlejší tělocvičně hrál Zábřeh, který nás mohl v tabulce přeskočit. Palkovice, které hrají vždy dobře, využívaly brejky a naše chyby. Dlouho nám trvalo, než jsme vůbec dali první gól.

V druhém poločase jsme bojovali se soupeřem i sami se sebou. Nešlo střílet na branku, i když ostatní části hry byly uspokojivé. Zápas se začal dramatizovat a dokonce se nám podařilo nabrat dvoubrankový náskok. To běžela předposlední minuta zápasu. Bohužel jsem to psychicky a následně i herně nezvládli. Palkovice dokázaly snížit, srovnat a vstřelit i třetí gól v řadě šest sekund před koncem.

Zábřeh naštěstí podlehl Polance, takže jsme udrželi i díky naší dnešní výhře krásné 6. místo. S ohledem na našlapané horní příčky tabulky je to skvělý úspěch (už jenom z pohledu 24 bodů  z osmnácti zápasů - náš loňský rekord byl 16 z šestnácti zápasů). Dnešní turnaj byl krásným závěrem celé sezóny. Velký vděk si zaslouží všichni hráči, kteří na palubovkách reprezentovali Florbal Sokol Petřvald. Někdy to nebylo vůbec jednoduché a někdy jsme se hádali, ale nakonec snad všichni ocení, že jsme letos předvedli moc dobrý výkon, umístili se nejlépe za celou dobu v PFL a dokázali, že už nepatříme na konec tabulky. V příštím článku si shrneme celou sezónu, zhodnotíme výsledky a povíme si, co nás čeká v budoucnu.