V. turnaj PFL 15/16: Dalo to zabrat, ale 9 bodů je doma

20.02.2016 16:15
Po pár týdnech byli všichni natěšení, ale i tak jsme museli klasickou sestavu doplňovat z okolí. Již tradiční hráči Daniel Jirušek, Jan Lukáš, Petr Lehner a Dominik Hubl se mohli spolehnout na pomoc navrátilce Tomáše Tomeška a Filipa Kryštofa. V bráně dnes výborně exceloval Filip Kloza.

FS Petřvald x Kopřivnice  - 13:5 (5:4, 8:1)

Goly: Hubl 6x, Tomešek 3x, Lukáš 2x, Jirušek 1x, Kryštof 1x

Na první zápas jsme téměř všichni dorazili pozdě, takže se start musel odložit a na rozcvičku nebyl čas. Začátek odpovídal našemu vlažnému přístupu a mladí kluci z Kopřivnice tlačili na pilu. Naštěstí jsme udrželi kladné skóre a náš brankář byl dostatečné pevný ve své činnosti.

V druhém poločase jsme chtěli ukázat, že je v nás mnohem více, a konečně jsme se i rozstříleli. Obou lajnám se hezky dařilo, solidních 6 gólů za zápas si připsal Hubl. Protože ho ostatní hezky doplnili, například Tomešek hattrickem, a poctivě bránili, měli jsme první výhru v kapse.

 

FS Petřvald x Palkovice - 7:5 (3:3, 4:2)

Goly: Lehner 3x, Kryštof 2x, Hubl 1x, Jirušek 1x 

První setkání s Palkovicemi v tomto roce bylo hodně náročné. Pánové mají pořád jeden z nejlepších týmů a na hře to šlo vidět. Naštěstí jsme s nimi drželi krok a skóre se tak drželo na podobné úrovni. Do poločasu FSP propustilo 3 góly, ale hattrickem z dorážek na ně odpověděl Lehner.

Druhá část byla o to vypjatější. Hráči Palkovic si mysleli, že mají výhru jistou a podcenili situaci. Když pak kluci z petřvaldského týmu navýšili skóre na 7:4, bylo na čase zatáhnout obranu. Až do konce jsme dělali všechno proto, abychom stav udrželi. I když hráli soupeři bez brankáře, porazit nás se jim nepodařilo.

 

FS Petřvald x Olomouc x 10:3 (4:2, 6:1)

Goly: Lukáš 4x, Hubl 3x, Lehner 2x, Jirušek 1x

Po hodině a půl pauzy jsme dost vychladli a vzhledem k tomu, že jsme měli Olomouci co vracet, byly zde jisté obavy. A začátek utkání tomu odpovídal. Hráči Olomouce jsou poměrně pomalí a my jsme se jejich hře přizpůsobili. Bylo třeba zvýšit otáčky, což se vyplatilo a poločasové skóre ukazovalo 4:2.

Na statistikách je krásně vidět, že se všichni hráči téměř rovnoměrně zapojili. Vzhledem k tomu, že jsme byli prakticky pořád na míčku, zmohli se Olomoučtí jen na přitvrzení hry. Trochu nám to připomnělo, jak kdysi hrála Morávka, ale to už je loňský sníh. Olomouc jsme povinně porazili, vylepšili jsme si vzájemné skóre a slavili.

Dnešní turnaj byl opravdu povedený. Trochu štěstíčka, poctivá práce, perfektní výkon brankáře a dostatek sil nás drží v bojích o vyšší příčky. Je však pravda, že například Morávka i Frýdlant 2 získaly také hodně bodů a čelo tabulky je velmi silné a vyrovnané. Za 15 dní si střihneme dvě odvety, konkrétně se Starou Bělou a Palkovicemi, takže se máme na co těšit.