Vstup do prázdnin v HFL vyšel dobře – FSP veze 3 body ze 4

06.07.2014 17:12
Mnohem lépe se píše o dobrých dnech a přesně takový ten dnešní byl. Tým byl ve staronové sestavě, utkal se s dvěmi těžkými soupeři a díky jedné výhře a jedné remíze bere rozumný počet bodů. Před posledním kolem se sice stále držíme na spodních příčkách tabulky, protože se nám nedařilo dříve, ale máme šanci se vyhoupnout a ukázat, že máme na víc.

Jaká byla sestava dnešního dne uvádíme zde:

B: Dominik Jakš, Filip Kloza; O: Jan Lukáš, Tomáš Ptáček, Ondřej Fiam; Ú: Roman Sasin, Radim Kokošínský, Tomáš Tomešek, Daniel Jirušek, Ondřej Foltán, Petr Lehner.

Slovan Havířov - Sokol Petřvald 4:6 (2:1, 2:3, 0:2)

Hned na začátku je nutno zdůraznit, že tento soupeř do dnes neprohrál jediný zápas a suverénně drží první místo tabulky. Možná s pocitem nevědomosti jsme však nebojácně vstoupili do utkání a snažili se překonat dobře chytajícího brankáře, kterého známe z Šenovských tréninků. První úspěch zaznamenal Slovan, když téměř po deseti minutách tvrdého boje vystřelil z velké dálky obránce. Tím začal pravá florbalová houpačka. Našemu týmu se totiž podařilo vyrovnat díky nahrávky Petra Lehnera zpoza branky po dorážce Tomáše Ptáčka. Jenže těsně před koncem třetiny opět završil svou snahu soupeř.

Druhá část tak patřila tvrdému tlaku a snaze o vyrovnání. To se podařilo po povedeném úniku premiérově hrajícího Romana Sasina, který rozumným tempem mířil na brankáře a pak ho překonal backhandovým obloučkem. Houpačka neskončila a soupeř opět skóroval, ale naši odpověď si připravil Tomáš Tomešek po nahrávce Tomáše Ptáčka. Aby toho nebylo málo za další dvě minuty se prosadil Havířov a i když to vypadalo, že remízový stav vydrží do přestávky, povedený únik předvedl Jan Lukáš opět po nahrávce Tomáše Ptáčka. Třetina byla vyrovnaná, ale FSP bylo lepší.

O to překvapivější byl boj v závěru utkání. Pár minut se hrál florbal na ostří nože a hráči z našeho týmu nechtěli nechat nic náhodě. Hezkou kombinaci tak předvedli Ondřej Foltán a Daniel Jirušek, když druhý jmenovaný skóroval. Soupeř se pak zmohl na další branku, která přiblížila utkání vyrovnání, ale Tomáš Tomešek samostatným únikem navýšil náskok a ani hra bez brankáře na konečném stavu ni nezměnila.

 

Orlovští Ležáci - Sokol Petřvald 2:2 (0:1, 1:1, 1:0

Po kratičké pauze nás ve vydýchané hale čekal další soupeř. Toto utkání bylo však diametrálně odlišné. Orlová hraje tvrdě, někdy až zákeřně a našemu týmu tento styl vůbec nevyhovuje. Poznamenalo to naši rozehrávku i útočnou hru a obránci i brankář se museli snažit více, než je zdrávo. Na druhou stranu náš dnes dobře sehraný tým skóroval jako první, když se velice rychle uvolnil Jan Lukáš a přes celé hřiště si dosprintoval pro gól. To běžela 10 minuta první třetiny a vše vypadalo nadějně.

Hned po první přestávce jsem nasadili ještě vyšší tempo a skvělou souhru na středu hřiště prokázali nahrávající Ondřej Fiam a střílející Tomáš Tomešek. Nutno dodat, že překonat poměrně objemného brankáře soupeře nebylo vůbec jednoduché. To mělo možná i za následek, že se nám to do konce zápasu již nepodařilo a začal úřadovat soupeř. Poprvé kapituloval brankář Dominka Jakš v 7 minutě druhé části, když soupeř využil velkou chybu a došel si pro gól.

Po druhé se tak stalo po dorážce před naši brankou v třetí třetině a vyrovnaný stav byl nepříjemný pro obě strany. Orlová tlačila seč mohla a začala využívat poměrně tvrdé zákroky. Na to jsme se snažili odpovídat stejnou stranou mince, ale s trochou smůly jsme další gól nepřidali. Naštěstí ani soupeř a výsledek se tak nezměnil

Po dnešním úspěšném dni máme celkem pět bodů, ale držíme se  stále na chvostu tabulky. Pozitivní je, že výkon všech hráčů byl prvotřídní a s podobným tempem a trochou píle se můžeme příště dočkat ještě více bodů.