Výsledky Hornické florbalové ligy 2016

31.07.2016 17:45
 
Do letošního ročníku jsme se přihlásili s velkým očekáváním, ale jak mnozí z vás vědí, nepodařilo se navázat na úspěch z roku 2015. Oproti loňsku se hrály jen 4 turnaje, neboť zde bojovalo 5 týmů. Nastoupili jsme dvakrát proti Stonavě, Orlovským Ležákům, Havířovskému Slovanu a Orlovskému Fenixu.
Jednotlivá utkání pro nás byla náročná, bohužel se tým moc nesehrál ani po několika pokusech.
První turnaj byl poměrně těžký, protože jsme začali s Havířovem. Bohužel jsme prohráli 2:7. Následně jsme si chtěli spravit chuť s domácím týmem, ale kluci nám ukázali, že se jim daří a ubránili se našemu tlaku – výsledkem byla prohra 4:5.
První souboj s Fénixem se nám taky nevyvedl, neboť nás bylo poměrně málo a prohráli jsme 2:5. O to smolnější byla další prohra s havířovským Slovanem, který si nás vychutnal a udolal 4:12.
Třetí kolo bylo naprosto odlišné. Tým se nahecoval a snažil se ze všech sil. Obranná fáze se natolik vylepšila, že jsme ze dvou zápasů dostali jen 3 branky, ale bohužel jsme vstřelili jen 1. Takže se Stonavou 0:2 a s Ležáky 1:1. První bod a trochu lepší nálada.
Poslední turnaj už nemohl nic změnit na našem umístění. Soupeři však bojovali, protože se rvali o medaile. Možná i proto, jsme si dobře zahráli, ale další bod nepřidali, i když nám k tomu v obou zápasech chyběl malý krůček.
Výsledkem byl jediný bod za remízu s Ležáky. Tento nízký bodový příděl nás oddělil od ostatních a nechal nás na pátém místě. Ostatní týmy se praly o každý bodík, ale smolnou bramborovou medaili získali domácí Stonaváci. Bronz vybojovali Orlovští Ležáci a stříbro nováček Fenix. Prvenství potřetí v řadě obhájil Slovan Havířov, který prokázal své vysoké kvality.
Krátkou reportáž o dnešním ročníku soutěže si můžete prohlédnout na stánkách regionální televize