Závěr HFL 15: I když bylo stříbro na dosah, bronzová příčka je obrovský úspěch

16.08.2015 16:16
Hned na začátek se sluší zmínit, že jsme v prvních dvou ročnících Hornické florbalové ligy docela tápali a vždy obsadili poslední místo. Proto je dnes vybojované třetí místo z šesti účastníků velkým úspěchem, na který mohou být hrdi všichni hráči. Do Stonavy jsme dnes přivezli opět nového brankáře, konkrétně Petra Puszkiewicze, který se velmi osvědčil. Tým tvořili Filip Botur, Daniel Jirušek, Radim Kokošínský, Petr Lehner, Jan Lukáš, Jan Maršalek, Tomáš Ptáček, Tomáš Tomešek, Jan Wojnar a Přemysl Helešic.
 

FS Petřvald  x Orlovští ležáci 2:2 (0:1, 2:1)

 
Protože Orlová ráno remízovala s Bazingou, neměli jsme pořád jistotu třetího místa a museli jsme uhrát remízu nebo výhru. To nás trochu svazovalo v útoku a přinášelo chyby v obraně. První a jedinou branku prvního poločasu tak vstřelili Orlovští ležáci, konkrétně to bylo v desáté minutě. Nás mohlo akorát mrzet, že jsme nevyužili dvě přesilové hry.
 
Po pauze se k rychlé odpovědi zmohl Jirušek po nahrávce Maršálka, ale pět minut před koncem se zase radovali Orlované. Bylo to 10 sekund před koncem našeho oslabení, které jsme do té doby bránili poměrně dobře. O konečnou remízu se přibližně za půl minuty postarala ta stejná dvojice i ve stejném pořadí. To nám zajistilo jistotu třetího místo a malou šanci na stříbro, jenže záleželo, jak dopadne zápas Stonavy a Petrovic.
 

Z.F.K Petrovice x FS Petřvald  9:5 (5:3, 4:2)

 
Mohli jsme mít klid, jistotu bronzu a žádný stres, ale když Stonava Petrovice porazila, najednou svitla šance na druhé místo. Poslední utkání turnaje i letošního ročníku HFL se tím pádem stalo velmi významným. Možná nás to stavělo opět do pozice, kterou nemáme moc rádi, a i když je výsledek poměrně krůtý, rozhodně to byl zápas plný bojů a snahy na obou stranách. První poločas byl o dotahování. Čekání na branku trvalo sedm minut a radost si udělaly Petrovice. Vyrovnání příšlo z hokejky Maršálka, kterému nahrával Lehner. Stav netrval dlouho a opět udeřili Petrovice, což předznamenalo chyby v celkové komunikaci našeho týmu. O další srovnání se však postaral Jirušek, díky nahrávce Kokošínského. Jenže do konce poločasu se Petrovicím podařilo překonat obranu i brankáře třikrát a stav byl už hodně nešťastný. Ještě před sirénou se o super kontaktní gól postaral Botur, kterému nahrával Tomešek.
 
O pauze se knám donesla zpráva, že právě Filipa Botura dělí jediný bod od prvního místa v celkovém kanadském bodování. To nás pobavilo a dodalo trochu energie, ale na zvrácení zápasu bychom ji všichni potřebovali mnohem více. Petrovice totiž využívaly brejky ve chvílích, kdy jsme my tlačili na bránu a nedokázali zakončil. Přišly čtyři góly, které rozdělil jen jednou Maršálek po nahrávce našeho brankáře. Co naplat, museli jsme se zklonit před soupeřem, ale pořád tu ještě byla Boturova malá bitva. Tu si dokázal vyhrát minutu před koncem, čímž s pomocí Tomeška upravil skóre do konečného stavu.
 
Po zápase jsme obdrželi diplom a pohár za krásné třetí místo. K tomu jsme získali pětilitrovou bečku piva, Jan Lukáš obržel cenu za nejlepšího hráče týmu a Filip Botur zaslouženě ocenění za nejvíce kanadských bodů. Myslím, že pro něho i pro náš celý tým je to významný úspěch. Zatím nejsou kompletní statistiky ze všech zápasů, ale hodně našich hráčů se drží na předních příčkách. V každém případě patří obrovský dík všem zúčastněným, protože jsme bronz vybojovali společně a posunuli úroveň týmu Florbal Sokol Petřvald zase o něco výše.