II. turnaj PFL15/16 - Bez naší účasti se děly velké věci

18.12.2015 12:43
Na druhý turnaj Podbeskydské florbalové ligy jsme plánovaně nevyjeli stejně tak se zde neobjevili hráči z Frenštátu. Ostatní tymy si to rozdaly s plnou parádou a dokázali, že statistiky nemusí být vždy vypovídající.

V prvním kole nastoupili hráči Frýdlantu 2 proti DDM Kopřivnice a uhráli výhru 7:4. V druhé tělocvičně bojovala Morávka a Palkovicemi, ale výhra ji utekla o jediný gól. Výsledek 3:4.

Následoval poměrně jasný souboj Frýdlantu 1 se Starou Bělou, který skončil pro domácí 12:4. Naopak první výhru zaznamenala Olomouc, která porazila Polanku 2:0. Výsledek je velmi zajímavý a pro PFL netradiční.

Když odpočaté Palkovice nastoupili proti Frýdlantu 2, ukázalo se, že jde pořád o silný tým. Výhra Palkovic 11:4 rozhodně tradiční je. Morávka si mezi tím spravila chuť při souboji s Kopřivnicí a vyhrála 4:2.

Domácí jedničky, tedy Frýdlant 1, letos opět ukazují, že bez dvouciferného čísla neodcházejí z hřiště. I souboj s Polankou skončil 16:6. Před zápasem Olomouce se Starou Bělou se nedalo určit, jak bude průběh vypadat, ale ukázalo se, že Hanáci přivezli velmi silný tým. Skóre 10:4 a další body.

Předposlední souboje přinesly očekávané body pro Morávku a Frýdlant 2. Morávka si smlsla díky stavu 5:2 na Polance, ale Frýdlant se musel pořádně ohánět, aby nepřišel při souboji se Starou Bělou o body, protože na konci zápasu svítilo na tabuli 7:6.

Konec patřil nečekanému výsledku. Nováčci z Olomouce nastoupili proti Palkovicím a vyhráli 8:2. Tím si připsali další body. V druhé tělocvičně si standardně odehráli zápas kluci z Frýdlantu 1 a nadělili Kopřivnici debakl 16:4.

V souhrnu vévodí tabulce soutěže Frýdlant 1 bez ztráty kytičky a 18 body. Na druhém místě jsou bratři z Frýdlantu 2 s 12 body. Třetí až páté místo s 9 body postupně drží Frenštát (jen 3 zápasy), Morávka a Olomouc. 6 bodů mají Pálkovice stejně jako naše FS Petřvald (oba celky jen 3 zápasy). Tři body si v prvním turnaji urvala Polanka a nulu mají na kontě Stará Bělá a Kopřivnice (jen 3 zápasy).

V sobotu 23. ledna nás čeká nabytý turnaj, ve kterém odehrajeme 4 utkání. Nejtěžší bude začátek s Frýdlantem 1, pak potrápíme Morávku a Frýdlant 2 a nakonec si odbudeme premiéru s Olomoucí.