III. turnaj PFL 15/16: My jsme zaskočili favority, nás překvapil nováček

26.01.2016 17:29
Extrémní porci čtyř zápasů na jednom turnaji jsme si nadělili na poslední sobotu. Podbeskydská florbalová liga však přináší mnoho skvělých momentů a tentokrát tomu nebylo jinak. Nemá cenu rozebírat, že skládání týmu bylo náročné, ale to už je zaběhnutá klasika. Pár minut před začátkem prvního zápasu byl na místě pouze kapitán, ale do utkání už s brankářem nastoupilo pět hráčů.  Naši svatyni bránil tradičně Filip Kloza a na hřišti se představili Jan Lukáš, Petr Lehner, Jan Maršálek a nováčci Dominik Hubl a Michael Dzierža.  Dodejme, že po prvním zápase ještě dorazili Daniel Jirušek a Tomáš Ptáček.

Frýdlant n. O. x FS Petřvald 6:7 (4:2, 2:5)

Při pohledu na konečné skóre si čtenář může myslet, že je zde chyba, ale je to čistá pravda. I když jsme nastoupili v pěti hráčích, velkým nasazením jsme se snažili Frýdlantu zatápět. Začátek však nevyšel a hned jsme prohrávali 0:3. První a premiérový gól zaznamenal Hubl, ale soupeř opět navýšil. Před poločasem se ještě prosadil Lehner a s dvoubrankovým rozdílem jsme nastupovali do druhé půle.

Ta byla o poznání dravější a to hlavně před brankou soupeře. Museli jsem sice pořád dotahovat, ale několika povedenými trefami a hlavně obětavostí v obraně se nám povedlo soupeře překonat. Stalo se tak v posledních 30 sekundách, takže jsme těsné vítězství uhájili.

 

Morávka x FS Petřvald 5:8 (1:5, 4:3)

Po pauze nás čekal další těžký soupeř, který nám vždy dával zabrat. I v tento den byl zápas hodně náročný, jenže rozjeté FSP dokázalo vyhrát první poločas 5:1. Po pauze se síly začaly vyrovnávat, protože kluci z Morávky nechtěli boj vzdát. Druhý poločas také vyhráli, protože jejich tlak byl opravdu velký, ale náš náskok jsme udrželi a to i skvělé práci brankáře Klozy.

 

Frýdlant 2 x FS Petřvald 4:4 (2:1, 1:2)

Třetí utkání mělo být také náročné a rozhodně bylo. Mladí hráči si v domácím prostředí hodně hrají a hlavně vyznávají drsný styl florbalu. Abych parafrázoval kolegy z Frenštátu, kteří si užili „řezbu jak kráva“, tak i my jsme trochu nechápali, jakým stylem chtějí soupeři hrát. V každém případě čas utíkal rychle a trochu se nám vytratila dobrá koncovka z prvních dvou zápasů a jen jsme nastřelovali brankáře nebo konstrukci, kterou hlídal. To že se nám podařilo uhrát alespoň remízu, bylo v kontextu celého zápasu povzbudivé.

 

Olomouc x FS Petřvald 6:3 (4:2, 2:0)

Netradiční čtvrtý zápas byl podle všeho nad síly týmu. Ono se není čemu divit, když se hrálo po třech náročných střetech. Olomouc se rychle chytla vedení a zaskočila našeho brankáře i celý tým. Ani góly Maršálka, Hubla a Jiruška nestačily na body, takže jsme zaznamenali první prohru po pěti zápasech.  

V každém případě to byl akční a skvěle zahraný turnaj. První tři zápasy ukázali sílu týmu a ten poslední musíme rychle zapomenout.  Utkání ostatních soupeřů také přinesly mnoho překvapivých výsledků a pár remíz, takže průběžná tabulka bude hodně zajímavá.