VII. turnaj PFL 15/16: Přes dvě výhry a velkou snahu jsme na medaile nedosáhli

12.03.2016 17:47
Sestava se pro dnešek rodila, jako čtyřčata prvorodičky. Ještě včera to vypadalo, že budeme hrát ve třech a nakonec to nebylo daleko od pravdy, i když všechno bylo o dost složitější. Nakonec se nám povedlo poskládat tým z těchto hráčů: Daniel Jirušek, Jan Maršálek, Petr Lehner, Filip Kryštof a nováčci Michal Raška a Přemysl Pařenica. Do brány se na dva zápasy postavil Filip Kloza, kterého musel v prvním utkání suplovat Daniel Jirušek.

 

FS Petřvald x Polanka - 9:6 (6:1, 3:5)

Goly: Pařenica 3x, Kryštof 2x, Raška 2x, Lehner 1x, Maršálek 1x

Ano, první zápas byl hodně hektický. Po odpískání jsme byli tři hráči v poli a jeden hráč v bráně. Schválně píši hráč, protože Danielovi se moc nechtělo, jenže má s tím zkušenosti a nakonec se to hodně vyplatilo. Prvních sedm minut jsme hráli tedy bez střídání, ale na tabuli svítilo skóre 3:1, což bylo hodně povzbudivé. Nedostatek sil zachránil příjezd dalších dvou hráčů a bitva se mohla rozjet naplno. Do poločasu krásných 6:1.

Následovalo trochu smolné období, kdy jsme nedokázali tak dobře bránit střely a Polanka začala hodně kousat. Ještě štěstí, že jsme měli takový náskok, který jsme dokázali udržet. To se povedlo i díky nováčkovskému hattricku Přemka Pařenici a za podpory všech hráčů v poli. Danek Jirušek prokázal, že není jen nejlepší hráč v kanadském, ale i v bráně se umí ohánět.

 

FS Petřvald x Kopřivnice  - 11:4 (5:2, 6:2)

Goly: Jirušek 6x, Pařenica 2x, Raška 2x, Lehner 1x

Po hodině a půl pauzy nás čekal dvojzápas, ve kterém se mělo ukázat, zda máme na medaile. Rozhodně to tak nevypadalo v prvních minutách s Kopřivnicí, kdy už nám sice chytal Filip Kloza, ale herně jsme propadali a skvělé tempo prvního zápasu bylo pryč. Hráči v černém využívali všechny naše chyby a dokonce vedli 2:1. Bylo potřeba se probrat a to se naštěstí povedlo, díky několika skvělým gólům. Perfektně se rozstřílel Daniel Jirušek, jehož forma mu vydržela i v druhé půlce.

Ta byla z našeho pohledu mnohem povedenější, a i když vyšla ve skóre dost podobně, herně byla naprosto odlišná. Všichni hráči se snažili, hru si užívali, ale na druhou stranu možná až moc rozhazovali své sily, které jsme měli využít v posledním zápase.

 

FS Petřvald x Frenštát p. R. x 3:6 (1:3, 2:3)

Goly: Maršálek 1x, Raška 1x, Lehner 1x

Tohle byl boj o každý centimetr hřiště. Hned od začátku na nás mladíci z podhůří vlétli a předvedli neuvěřitelnou souhru. Je vidět, jak herně vyzrávají v soutěžích a navzájem se hecují, protože z ligy zde byla pravděpodobně jen první lajna. V každém případě to bylo v poločase nepříjemné a srovnat stav bylo nadlidské síly.

I přesto se nám to povedlo, protože jsme to nechtěli vzdát. Před zápasem bylo jasné, že jedinou šancí na postup v žebříčku je výhra. To hnalo tým dopředu, jenže sil ubývalo a Frenštát nepolevoval. Na vyrovnání brzy odpověděl a pak přidal další branku. Přes velmi silný nápor jsme gól nevstřelili a naopak jsme otevřeli obranu a nechali na holičkách našeho gólmana.

Dnešní turnaj vypadal ze začátku jako naprostý propadák. Postupně se ukazovalo, jak dobře na tom jsme a nakonec jsme se museli sklonit před týmem, který skončil na knečné stříbrné příčce. My se musíme spokojit s krásným pátým místem, kdy nám třetí příčka utekla o jediný bod. Nejužitečnějším hráčem našeho týmu se stal brankář Filip Kloza, který také získal cenu za třetí místo mezi gólmany. Až budou zkompletovány všechny statistiky přineseme kompletní souhrn letošního ročníku Podbeskydské florbalové ligy.